- Data: Sambata, 22 august 2009
- Distanța: 47km, parcursa in 4h 53min (fara pauze). Viteza medie 9.5km/h (maxima 39.5km/h)
- Poze: aici
La intersectia strazilor Sf. Ioan cu Fagetului incepe un drum spre sud-est, care coincide cu marcajul banda rosie. Se urca pe acest drum pana la prima intersectie, unde se ia la stanga pe un drum intarit cu ciripuri (are culoarea rosie :)). Se ajunge la un leagan, dupa care drumul este foarte bine marcat. Padurea este foarte frumoasa. La inceput este o padure de conifer, dupa care se trece aproape brusc intr-o padure de fag. Copacii sunt batrani si inalti.
Marcajul banda rosie este comun cu marcajul banda albastra, dar acestea se despart aproape de iesirea din padure. Daca se ramane pe marcajul banda rosie, la iesirea din padure se merge catre sud pe un drum pietruit. Se ajunge la o intersectie, unde banda rosie continua spre Cheile Turzii la stanga, iar la dreapta se merge inspre Peana. Chiar in intersectie este o casa parasita cu o fantana cu apa foarte buna.
Varful Peana e un pic dezolant din cauza ca un intreprinzator a ingradit tot acolo :(. Am mai explorat putin zona si am ajuns pe drumul de legatura dintre Salicea si Micesti. Am coborat la lacul Micesti unde am aflat ca e proprietate privata si singurul drum care face legatura intre Micesti si Salicea este inchis cu poarta si lacat. "Norocul" nostru a fost ca proprietarul cabanei era in zona si ne-a deschis poarta pentru a ajunge pe drumul spre Micesti. Ne-am intors la Peana (catre nord) pe drumul dintre Micesti si Casele Micesti si am cautat marcajul crucea albastra. Acesta este in partea stanga a gardului de pe Peana cum te uiti la el inspre nord.
Marcajul de cruce albastra e frumos pana ajungi la Ratul Penii, unde treabuie sa-l regasesti mergand spre nord pe pasune. Din pacate e plin de picnicari, astfel ca zona nu e foarte curata, iar drumul prin padure de-acolo pana la Cluj este brazdat de tractoare, atv-uri. Nu e chiar o placere.