Varful Batrana

  • Data: Duminica, 6 septembrie 2009
  • Distanța: 97km, parcursa in 6h 11min (10h 42min cu pauze). Viteza medie 15.6km/h (maxima 56.7km/h)
  • Traseu: Gilau, Somesu Rece, Uzina, Paltinei, Vf Batrana, Dolesti, Vidrenii de Sus, Vidrenii de Jos, Somesu Rece, Gilau
  • Poze: aici

Impreuna cu trupa lui Jeno am pornit inspre Varful Batrana.

trupa

Trupa

De la Somesu Rece am luat-o catre Racatau, dar inainte sa intram in Uzina am inceput sa urcam catre Varful Batrana pe un drum forestier care o ia spre sud. Am mers prin Paltinei unde ne-am intalnit cu niste oameni care prajeau mici si niste caini "prietenosi" care ne-au flancat si ne-au condus o bucata de drum.

priveliste

De pe Culmea Paltinei

Am mers pe Culmea Paltinei, de unde se vede o priveliste foarte frumoasa si am ajuns la Varful Batrana unde ne-am intalnit si cu turma de oi. Am fost atent supravegheati de cainii ciobanesti cat timp am luat masa. In departare se vedea Clujul.

priveliste2

De pe Varful Batrana

La intoarcere am luat-o pe unde-am venit, doar ca in loc sa o luam pe Culmea Paltinei am coborat catre sud spre Dolesti. Am urmat o parte din traseul lung al maratonului Maros si am trecut dealul spre nord prin Vidrenii de Sus si Vidrenii de Jos.

O tura foarte frumoasa cu portiuni in care am impins bicicleta, coborari lungi si frumoase si vreme foarte buna. Compania de asemenea excelenta.

Go Top
comments powered by Disqus