Trip la Washington

Weekendul trecut am fost in Washington. A fost frumos, mi-a placut.

Am mers de dimineata cu un autobus. Trebuia sa pornim la 10.05 am. Am pornit abia la ~11 am. Am ajuns in Washington pe la 12pm. Vremea a fost frumoasa numa buna pentru plimbare. Umezeala nu era foarte mare, nici soarele prea puternic.

Ne-am plimbat prin National Mall, care e urias. Am inceput cu Union Station, gara din Washington. E uriasa. Are gate-uri, ca un aeroport. Foarte frumoasa. Am continuat cu United States Capitol, o cladire impresionanta, pazita de soldati americani cu pusti uriase :), dupa care am mers la National Museum of the American Indian. La americani muzeele sunt mult diferite fata de ce-am vazut pana in acest moment. Si cele din National Mall gratuite. Si fotografierea permisa. Foarte multe chestii digitale si foarte putine chestii autentice. Am vazut cateva costume care mi-au placut si unele arme de-ale indienilor. Am vazut chiar un perete plin cu arme, care au fost folosite la uciderea indienilor.

Am incercat sa vizitam si National Air and Space Museum, dar era o coada destul de mare, asa ca am renuntat si am mers la West Building of the National Gallery of Art. Aici nu era deloc coada, asa ca am intrat. Foarte frumoasa cladire. Si foarte frumoase lucrari, care erau frumos aranjate. Mi-a placut.

Deoarece trebuia sa ne intoarcem in Baltimore in aceeasi zi, am renuntat la a mai vizita alte muzee si ne-am indreptat inspre Washington Monument, care, pe masura ce ne apropiam devenea tot mai mare. N-am mers chiar pana langa el pentru ca ne-am indreptat inspre White House. Cred ca Bush vede de la fereastra Washington Monument, ceea ce (cred) ii da mult curaj in deciziile pe care le ia. White House e o casa cam micuta in comparatie cu ce e in National Mall. Cat stateam in fata ei si ne trageam in poze, erau ceva ghizi prin zona care ziceau ca Bush vine la White House cu elicopterul or something. Si ziceau ca daca vine doar un elicopter, Bush nu va fi in el, dar daca vin trei elicoptere, Bush sigur va fi in unul din ele.

Ne-am intors la Union Station pe Pennsylvania Ave, unde am vazut Old Post Office, care e o cladire impresionanta. Se poate manca acolo, se tin spectacole, e dragut. Am intrat si am urcat pana la ultimul etaj in turn, de unde se vede chiar frumos Washington-ul. Am mai vazut sediul FBI si alte cladiri impresionante. Tot felu de sedii ale diverselor institutii din USA.

Cam asta a fost calatoria noastra la Washington. De mentionat ca la intoarcere cei de la Greyhound au plecat aproape la timp si au ajuns in Baltimore mai bine decat ne asteptam. :)

Go Top
comments powered by Disqus