Laguna Albastră

  • Data: Duminică, 13 martie 2011
  • Participanți: aproximativ 20 de persoane
  • Poze: făcute de mine sau aici făcute de echipa Clujul Pedalează
  • Harta: pe GPSies

Clujul Pedalează a organizat o tură de început de primăvară până la Laguna Albastră. Au anunțat tura pe pagina de facebook și s-au strâns în jur de 20 de persoane. Am rămăs plăcut suprins de câți oameni au venit. Probabil și din cauza activității celor de la Clujul Pedalează din ultima vreme.

la-drum

La drum

Astfel la ora 10.20 am pornit în șir indian pe drumul european ce duce către Zalău, urmând să părăsim drumul european cu direcția Aghireșu. Pe șoseaua secundară au fost puține mașini și am putut pedala în grup fără grija lor. Am trecut si pe lângă un fel de biserică (cred că ungurească) cu cimitir foarte frumos și vechi care era situată între Gârbău și Aghireș Fabrici.

cimitir

Cimitir vechi

Laguna albastră era înghețată și era ceva noroi pe-acolo, dar important și de multe ori mai frumos e drumul până la destinație. Astfel că a meritat sa ajungem acolo. În pauza pe care am făcut-o la Laguna Albastră am aflat și unele vești despre Clujul Pedalează, pe care le veți afla și voi la momentul potrivit.

La întoarcere grupul a decis să mai facem o urcare și să trecem de la Gârbău la Căpușu Mare. Aproximativ 4 km de urcare (asfalt cu gropi) si 4 km de coborâre (asfalt ca-n palmă). De la Căpușu Mare până la Cluj am venit în șir indian. Probleme în trafic n-am avut, doar puține mașini, considerând că trebuie să ne atenționeze că se apropie ne-au claxonat, desi nu era necesar.

intre-garbau-si-capusu-mare

Între Gârbău și Căpușu Mare

Tura a fost foarte frumoasă. Mă bucur că a fost organizată de Clujul Pedalează și au dat astfel ocazia și unor începători să guste ieșirile cu bicicleta dintr-un Cluj destul de aglomerat și prăfuit.

Go Top
comments powered by Disqus