Despre Marsupi și Manduca

Când am făcut cursul Lamaze cu Teodora Cătinaș (despre care voi vorbi într-un alt post), Andrei Madly ne-a prezentat produsul său numit Marsupi. După prezentare, ne-am hotărât ca în primă fază să achiziționăm un Marsupi, ceea ce am și făcut. Tot în aceeași perioadă aflasem de purtătorul Manduca pe care eram hotărâți să îl încercăm la un moment dat.

Marsupi este un port bebe din bumbac 100% foarte ușor de folosit. Este și ușor de felul lui și se impachetează foarte bine, ocupând un spațiu mic. Noi îl folosim mult prin casă, doarece nici nu se simte când e folosit și e foarte ușor de montat/demontat. În plus, Cristina se simte bine în el, desi nu întotdeauna. Cred că depinde de starea ei. În ultimele zile, de când au crescut temperaturile ieșim și afară cu el și Cristina doarme dusă pe toată durata plimbării. În plus e protejată de pieptul mamei și nu se simte singură ca în cărucior.

La începutul lunii martie ne-a fost oferit spre testare de către magazinul Teri un port-bebe Manduca. Este un port bebe foarte bun, exact așa cum credeam de la început, când am aflat de el. Foarte rezistent, material bun și de bumbac pe interior. La fel ca la Marsupi, marea parte a greutății bebelui e distribuită pe șolduri, deoarece purtătorul nu e prins doar pe umeri, ci și pe șold. Când Cristina va mai crește și pentru drumeții/plimbări mai lungi sigur vom achiziționa Manduca, dar momentan ne-am oprit la Marsupi.

Încă ceva foarte important de menționat: și Marsupi și Manduca obligă bebele să stea într-o poziție fiziologică corectă, ținând picioarele în formă de M cu şezutul mai jos decât genunchii. Mai văd prin oraș purtătoare de la Chicco sau alte firme în care copilașii stau cu spatele la părinte, cu picioarele și genunchii fără nicio susținere. Acestea pot face rău copilașului, deoarece pot agrava displazia de șold a copilașului în caz că acesta o are și parintele nu știe.

Go Top
comments powered by Disqus