Coada Lacului Tarnița - Dângău

  • Data: Duminică, 3 aprilie 2011
  • Participanți: peste 20 de persoane
  • Poze: aici
  • Traseu: pe GPSies

Tura această am făcut-o anul trecut, fiind organizată de Clujul Pedalează. Și de această dată s-a strâns multă lume, fiind aproximativ 25 de persoane.

grupul-la-lac

Grupul la Lacul Tarnița

Până la coada Lacului Tarnița am mers pe șosea. Fiind mai mulți, nu au fost probleme cu mașinile. Am mers pe șosea, astfel că nu a fost nimic spectaculos de menționat. La coada Lacului Tarnița am făcut o pauză de masă după pe malul lacului, deoarece urma să urcăm până în Dângău.

pauza-de-masa

Pauză de masă la coada lacului

Drumul care urmează conturul lacului e foarte frumos având tot timpul în stânga lacul Tarnița. După ce am lăsat în urmă lacul în unele locuri drumul era foarte noroios din cauza exploatărilor lemnoase din zonă, dar le-am trecut cu bine. Unii au mai căzut cu picioarele în apă, dar a fost fain pentru o tură de mountain bike.

noroi

Mult noroi

După ce lăsam lacul în spatele nostru, urmăm drumul către nord unde pentru a ajunge în Dângăul Mic la un asfalt proaspăt, care ne va duce în Cluj. Totuși după iarna ce-a trecut a trebuit să fim foarte atenți pentru că pe drum era foarte mult nisip de la dezăpezirile ce-au fost făcute pe parcursul iernii. Dar merită coborârea.

spre-capus

Spre Căpușu Mare

Am ajuns în Căpușu Mare de unde pe E60 am venit în grup către Cluj. O altă tură faină organizată de Clujul Pedalează înainte de a începe concursurile organizate de club anul trecut.

Go Top
comments powered by Disqus