Cheile Turzii

  • Data: Sâmbătă, 26 martie 2011
  • Participanți: peste 20 de persoane
  • Poze: făcute de mine sau aici făcute de Clujul Pedalează
  • Traseu: pe GPSies

Clujul Pedalează a organizat din nou o tură memorabilă. S-au strâns iar peste 20 de bicicliști dornici de pedalare. Printre ei și Alex Buckland (din Anglia) și un tip din Norvegia (cred) la care nu i-am reținut numele. Interesant este că tipul din Norvegia sosise pentru prima dată în România cu o seară înainte de tură.

regrupare

Regrupare la Platoul Penii

Traseul a fost frumos, condimentat cu de toate, numai bun și pentru începători și pentru a reîncepe sezonul de pedalat. La câțiva kilometri sau la intersecții ne regrupam să nu rămână nimeni în urmă.

Am ales să nu mergem pe șosea pe la Sălicea - Ciurila ci să intrăm pe offroad și să coborâm prin Pruniș. O coborâre frumoasă și lungă, iar în Pruniș este un asfalt foarte fain. La un popas de umplut bidoane în Pruniș am stat la povești și cu o bătrânică tare curioasă de unde venim atâția...

Când am ajuns lângă autostradă am fost surprinși de un vânt puternic care ne-a dus până-n Cheile Turzii foarte repede. Problema era că la întoarcere acel vânt avea să sufle din față. Am ales să urcăm pe platou, dar a fost dificil pentru că vântul care ne-a dus în Chei acum sufla din față.

pauza

Pauză pe platoul nordic de la Cheile Turzii

La întoarcere s-a schimbat traseul din cauza vântului și am ales să ne întoarcem pe drumul care duce la satul Micești să fim oarecum în vale și să fentăm vântul.

După ce am trecut de lacul Micești o ploaie torențială plus un vânt din față ne-a acompaniat de jos din vale până sus la Casele Micești. A fost dureros de greu de mers împotriva acelor rafale de vânt. Din cauza ploii ne-am cam pierdut unii de alții în sensul că cei care erau în față au tot mers că să scape de ploaie, astfel că la Casele Micești am ajuns 13 din peste 20.

De sus de la Casele Micești am intrat pe banda roșie, iar la ieșirea în Făget am făcut și-o poză de grup cu cei care au mai rămas (eu sunt în spatele aparatului).

grupul

Grupul înzecit de ploaie

O chestie mi-a plăcut foarte mult: unuia din grup i s-a rupt șeaua, iar Levi i-a dat bicicleta lui și a luat-o el pe cea cu șeaua ruptă. Jos pălăria. Totuși, cel căruia i s-a rupt șeaua ar fi trebuit să mai facă schimb cu Levi din când în când.

Ca o ultimă veste, Clujul Pedalează este acum un club cu acte în regulă și în cel mai scurt timp se vor putea face și înscrieri.

Mersi Clujul Pedalează.

Go Top
comments powered by Disqus