BRD Studcard

In urma cu aproximativ o luna am vrut sa-mi fac Studcard. Am fost la BRD, acolo nu mai aveau fise de completat pentru Studcard, dar am aflat ceva interesant. Se poate face cererea si pe net si la banca trebuie sa mergi cu carnetul, cu 16 roni, din care 6 pentru cont si 10 taxa de studcard (care veti afla in cele ce urmeaza ce este de fapt), cred ca mai era si-un buletin, in fine...

brd1

Am ajuns acasa, am intrat pe brd.ro, am cautat sectiunea cu studcard, am gasit-o si am purces la completarea cererii. Am completat prima parte, in care-ti introduci datele personale si adaugi o poza care va aparea pe card, in a doua parte a cererii, alegi faculta la care esti precum si sectia. In a treia parte, e o declaratie, care trebuie acceptata pentru a incheia cererea. Am citit declaratia. Mai jos este un screenshot cu ea (click pe poza pentru o varianta mare => click pe lupa din dreapta sus pentru varianta cea mai mare). Am pus in chenar ceea ce este important in aceasta declaratie dpmdv.

brd2

Constatari:

  1. In momentul in care este acceptata aceasta declaratie, esti automat membru in organizatia "Asociatia pentru sprijinirea tinerilor, studentilor si profesorilor". Concluzia: daca nu vreau sa fiu membru al acestei organizatii fantoma, nu am Studcard.
  2. Organizatia de mai sus are dreptul de a prelucra datele mele personale pentru "buna derulare a activitatilor legate de functionarea programului de reduceri si sa le transfere in strainatate la International Association Services, conform cu scopul asociatiei". Google nu stie de aceasta "Internation Association Services". Nu-mi inspira incredere aceasta derulare de activitati legate de functionarea programului de reduceri. Mai ales cand ii vorba de datele mele personale in joc.
  3. Asta-i super tare: in momentul in care ai Studcard esti membru al Consortiului Organizatiilor Studentesti din Cluj, la care trebuie sa cotizezi cu o taxa anuala, care sunt acei 10 roni pe care-i depui la banca in momentul in care ridici cardul. Care, cica sunt taxa pentru card.
  4. Aceste doua organizatii au foarte multi membri de pe urma Studcardului. Sunt aproape convis ca multi dintre acesti "membri" habar n-au de acest lucru.
  5. Cei de la BRD nu au spus explicit pentru ce sunt cei 10 Roni. Au spus doar: "taxa de Studcard"; nu au spus: "cotizatia la COS, din care esti si tu membru".

Alte concluzii, constatari va las sa le trageti singuri.

Go Top
comments powered by Disqus