"Aveti 10 bani?"

Roxana scrie despre politetea caseritelor cand primesc bani mari (de 10 lei, etc) si despre eternele resturi in pastile orbit sau ce mai pica la mana vanzatoarei.

Mi se intampla des sa ma duc la magazin sa cumpar ceva, sa dau 10 lei, 5 lei si sa fiu intrebat daca n-am 10 bani, 50 de bani, etc. Bineinteles ca n-am intotdeauna la mine marunti, asa ca in aceste cazuri (de cele mai multe ori) se intampla sa primesc rest batistute, pastile orbit, acadele, caramele samd. Aproape intotdeauna le las acolo pentru ca nu sunt consumator de respectivele chestii. Daca imi trebe o acadea, am sa mi-o cumpar, nu vreau sa-mi fie bagata pe gat cu forta. Mi se pare ca acel vanzator este nesimtit fata de mine cand imi ofera diverse bunuri, pe care eu nu le doresc, pe post de rest.

Cand eram in SUA, am observat o chestie pe care in Romania n-am vazut-o niciodata. Cei care erau la casa de marcat, aveau monezi de rezerva in caz ca raman fara rest. Si intotdeauna primeam restul pana la ultimul cent. Niciodata nu mi s-a intamplat sa primesc rest un produs pe care eu nu l-am cerut.

Dar noah, aici sunt in Romania, nu in SUA!

Go Top
comments powered by Disqus